Uns 30.000 interins de la Generalitat podrien convertir-se en funcionaris a partir de l'acord a què han arribat govern espanyol i sindicats a l'entorn dels treballadors de l'administració, segons fotns del Departament de Governació. Tenint en compte que es tracta d'un acord de l'executiu estatal, la Generalitat ha volgut puntualitzar que si bé la notícia obre la porta a reduir la temporalitat i reforçar l'estabilitat dins l'administració de la Generalitat, és el Govern el qui té potestat per decidir i marcar el seu propi pla de reducció del personal interí. En aquest sentit, des de Governació han explicat a l'ACN que tot plegat és "molt embrionari".

Les mateixes fonts han indicat que actualment hi ha uns 37.000 interins a la Generalitat i al seu sector públic. D'aquests se'n podrien veure beneficiats uns 30.000, tot i que la xifra no és definitiva perquè primer cal analitzar quins reuneixen els requisits per poder ser inclosos. Un d'aquests requisits, per exemple, és que faci més de tres anys que la persona sigui interina.

Des de la Generalitat se subratlla que l'acord del govern espanyol amb els sindicats no obliga l'administració catalana, que té potestat per decidir què fa. A més afegeix que abans de prendre cap decisió s'ha de negociar internament i amb sindicats, entre d'altres.