22 de març de 2017
22.03.2017
40 Años
40 Años

Troben el pesquer enfonsat a uns 160 metres de profunditat

Els equips de rescat prossegueixen la recerca dels dos mariners que, segons la hipòtesis principal, podrien haver quedat atrapats dins la barca. A partir d'avui entraran en acció el robot submarí

22.03.2017 | 06:30
Diversos vaixells de pesca participen en el rescat dels dos mariners desapareguts.

Una embarcació d'inspecció marítima de la Generalitat ha localitzat avui a 160 metres de profunditat el pesquer «El Fairell», que dilluns es va enfonsar després de ser envestit per un mercant rus, i a partir d'avui podrà ser inspeccionat per intentar localitzar els dos pescadors desapareguts.

Els equips de rescat van prosseguir ahir la recerca dels dos mariners (un marroquí de 34 anys i un senegalès de 37 anys), que segons una de les principals hipòtesis podrien haver quedat atrapats a l'embarcació, de manera que trobar el vaixell enfonsat era una prioritat per localitzar-los.

L'embarcació d'inspecció pesquera «Lluerna», de la direcció general de Pesca i Assumptes Marítims de la conselleria d'Agricultura, va obtenir ahir imatges submarines d'un objecte de 24 metres que, per la seva situació, dimensions i forma, coincideix amb el pesquer enfonsat, i la Generalitat va confirmar que es tracta «d'El Fairell».

Després d'aquesta troballa, a partir d'avui entraran en acció el robot submarí (ROV Comanxe) procedent de Fene (la Corunya) i el vaixell «Clara Campoamor», traslladat des de Cartagena, perquè Salvament Marítim pugui iniciar la inspecció submarina del pesquer enfonsat.

El «Clara Campoamor» arribarà aquesta nit a Barcelona, cosa que permetrà que s'iniciï la instal·lació del ROV, en un complex procés d'acoblament que requereix entre 12 i 18 hores.

Salvament Marítim manté activat l'operatiu de recerca dels dos desapareguts, en el qual avui han participat l'helicòpter «Helimer 205» i l'embarcació «Guardamar Calíope», de Salvament Marítim, les llanxes «LS Mediterrània» i «LS Neptú», de la Creu Roja, el caçamines «Sella», de l'Armada Espanyola, i les patrulleres «Río Santa Eulalia» i «Río Tordera», de la Guàrdia Civil.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil manté oberta la investigació per intentar descobrir les causes de l'accident, que segons la principal hipòtesi va ocórrer per un error de navegació del mercant rus, de 140 metres d'eslora.

En el marc d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil va interrogar el capità, un oficial i un mariner del mercant rus «MID Volga 2», tots ells de nacionalitat russa, que van donae negatiu en el control d'alcoholèmia.


Símptomes d'hipotèrmia

De la seva banda, els dos els ocupants del pesquer que van poder ser rescatats per la tripulació del mercant, amb símptomes d'hipotèrmia -el patró i el mariner- compareixeran avui davant la Guàrdia Civil per donar la seva versió del que va passar. De fet, els dos supervivents també van donar negatiu en la prova toxicològica i d'alcoholèmia que ahir la Guàrdia Civil va ordenar que els practiquessin a l'hospital al qual van ser traslladats per atendre'ls, on ahir a la nit van ser donats d'alta.

En el mercant rus, que partia de Barcelona en direcció al port d'Alexandria, a Egipte, viatjaven una dotzena de tripulants, si bé la Guàrdia Civil va interrogar els únics que tenien responsabilitat al pont de comandament de la nau: el capità, l'oficial i el mariner.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook