La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va voler prendre distància de CDC -el partit que va donar pas al nou que lidera- i dels cassos de possible corrupció que la poden esquitxar. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pascal va avisar, però, que si hi ha sentències que afecten a gent que ara milita i té càrrecs al PDeCAT «no se li cauran els anells» per actuar-hi en conseqüència.

«El PDeCAT sabrà ser molt contundent si hi ha hagut males praxis», va advertir. Tot i això, va insistir que encara no hi ha decisions judicials fermes i que ella considera que la gent de CDC era «gent honesta».

Amb tot, va voler deixar molt clar que aquella etapa que ara els jutjats posen en qüestió no té res a veure amb ella. «A nosaltres ens van escollir per liderar el PDeCAT. A mi em toca donar explicacions del PDeCAT», va dir assegurant així que parlar del que va passar a CDC o negar-ho no és feina seva.

El judici del cas Palau va retornar el fantasma de les comissions irregulars a sobre l'antiga CDC. I tot i que Convergència és el partit del que neix el PDeCAT, Marta Pascal s'entesta a separar molt una etapa i l'altra per prendre distància de tots aquells possibles casos que se li atribueixen a l'antic partit.

La coordinadora de la nova formació repeteix que considera que a CDC hi havia «gent honesta» i que creu en la presumpció d'innocència. Però no va ser capaç de dir, com sí va fer l'expresident Artur Mas, que posa la mà al foc pels seus extresorers.