El mosso acusat de treure l'ull d'un jove amb una bola de goma durant la celebració del títol de la Lliga de Campions del Barça del 2009 va afirmar ahir en el judici que no va ser l'únic escopeter que va disparar a la zona on van passar els fets, al Passeig de Gràcia prop de la confluència amb Diputació, aquell 28 de maig a la matinada.

L'acusat va assenyalar que, pels aldarulls que hi havia al carrer i seguint les ordres del seu caporal, va disparar diverses salves i una pilota de goma. L'acusació particular, que representa la víctima, demana per a l'escopeter tres anys de presó i una indemnització de 180.000 euros per un delicte de lesions per imprudència.

En canvi, la Fiscalia conclou que va ser una bola de goma el que que va impactar amb l'ull del jove, però que no es pot identificar quin agent dels Mossos va ser l'autor del tret i, per això, no sol·licita cap pena.

En el judici que va començar ahir a la secció desena de l'Audiència de Barcelona, Òscar Alpuente, el jove que va perdre l'ull com a conseqüència de l'impacte d'una bola de goma, ha recordat que aquella nit havia sortit a celebrar la victòria del Barça i que estava pujant amb uns amics per Passeig de Gràcia per anar a buscar el cotxe, que tenien aparcat més amunt.

A l'altura de l'edifici de la Borsa de Barcelona, van veure com un noi sense samarreta tirava una ampolla cap als Mossos i marxava corrents. Amb el grup amb què anaven, es van quedar uns segons a l'expectativa de què passaria i van voler indicar que havia estat aquell noi qui havia llançat l'ampolla.