L'expresident de la Generalitat i líder del PDeCAT, Artur Mas, compareixerà el 29 de març a la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del Parlament per explicar si CDC va cobrar comissions de constructores tal com han declarat diversos testimonis en el judici del cas del Palau de la Música.

El president de la comissió, el diputat gironí Jean Castel (Ciutadans), va decidir ahir que la data de la compareixença sigui el pròxim 29 de març i no avui, encara que Artur Mas s'havia ofert a comparèixer aquesta mateixa setmana i que la majoria dels grups també havien demanat que tingués lloc com més aviat millor.

Des de Ciutadans, el seu portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, va explicar que s'ha optat per proposar el dia 29 per respectar la convocatòria de la CAI que ja estava prevista per a aquella mateixa data, mentre que des de l'oficina de l'expresident de la Generalitat es va confirmar ahir al migdia l'acceptació de la proposta. Segons va explicar Fernando de Páramo, «és una bona notícia que Mas hagi de comparèixer per aclarir el cas Palau, i és una gran oportunitat per a la transparència i perquè els grups puguem plantejar-li les preguntes que vulguem fer al respecte». Va recordar, en aquest sentit, que «Artur Mas va ser mà dreta de l'expresident Jordi Pujol» i que, a més, «ha estat president de CDC durant molts anys». En to irònic De Páramo va indicar que «Mas potser tingués raó quan negava que el seu partit cobrava el 3% perquè segons sembla era el 4% o un altre percentatge més elevat». «L'hem vist molt còmode parlant sobre això en diverses entrevistes, -va apuntar- però veurem si ho està tant quan comparegui al Parlament».