L´exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz va admetre aquest dimarts a la tarda que l´empresa Limasa va renovar el contracte de neteja dels edificis municipals perquè «portava molts anys» i «no ho havia fet malament».

A més, no volia que guanyés l´altra licitadora, Rubatec, tot i que va fer una oferta inicial més baixa de preu, perquè un dels socis fundadors era Luis Andrés García «Luigi», amic de l´exalcalde, per tal d´evitar possibles suspicàcies.

En la segona jornada del judici del cas Pretòria, l´interrogatori de la fiscal es va centrar en l´operació Pallaresa, però també va abordar el concurs públic de neteja. Muñoz va explicar que va conèixer Manuel Carrillo quan ell ja era alcalde, i que la relació era professional, no pas d´amistat, i que es veien aproximadament un cop a l´any. Va assegurar que no va manipular mai cap concurs públic, però va opinar que aquest concurs era de «rellevància extrema». Va explicar que no va donar «indicacions» a la directora de Serveis, Gemma Fernández, però sí que va reconèixer que preferia que Limasa seguís prestant el servei, perquè «portaven 35 anys i ho havien fet bé». Però també va afegir que «Carrillo no necessitava» la seva ajuda per guanyar el concurs.

En tot cas, la fiscal li va posar converses telefòniques amb Fernández interessant-se pel concurs. En una altra conversa de Muñoz amb Carrillo, l´exalcalde li deia que ho tenia «bastant cru» per guanyar el concurs, però assegurava que ja ho havia «arreglat i liquidat». L´exalcalde li explica a Carrillo que ha parlat amb tècnics del consistori i que aquests li van dir que «opinarien» el mateix que ell. Per això, Muñoz hauria demanat als tècnics que «no canviessin els cavalls enmig de la carrera».

En la conversa, Muñoz també demana a Carrillo que no parli de la qüestió amb ningú, i que la resolució del concurs se li notificarà mesos després. Per últim, l´exalcalde li diu a l´empresari que en el proper concurs, sis anys més tard, probablement també guanyarà Limasa perquè no té «ganes de canvis, han estat molts anys».

D´altra banda, la fiscal també es va interessar pels patrocinis de Limasa a entitats de la ciutat. Muñoz va admetre que li va demanar a Carrillo aquests patrocinis i que es va «equivocar». «No ho hauria d´haver fet, pensava que ajudava la ciutat», va dir.

A finals de juliol del 2009, en una conversa, Muñoz li va demanar a Carrillo de forma urgent, abans de marxar de vacances, tres sobres amb 2.100, 1.980 i 2.400 euros per suposadament donar a clubs esportius i entitats culturals.