El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat avui a través de Twitter a la sentència pel judici del 9N: "Quin error! Quina diferència amb les democràcies consolidades i saludables!".

El TSJC ha condemnat, arran de la consulta del 9N, a dos anys d'inhabilitació a l'expresident català Artur Mas per un delicte de desobediència, a un any i nou mesos a l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i a un any i sis mesos a l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, encara que els ha absolt del delicte de prevaricació administrativa.

A l'espera que comparegui al llarg d'avui al Palau de la Generalitat per pronunciar-se sobre aquesta sentència, Puigdemont ja ha avançat el seu disgust a través de les xarxes socials.

Puigdemont ha fet notar que en la seva llista de missatges de Twitter han coincidit, una darrere d'una altra, dues notícies de signe diferent que, segons el seu parer, posen en relleu la diferència entre Espanya i el Regne Unit, que va permetre el 2014 un referèndum sobre la independència d'Escòcia.