La policia judicial sosté que Josep Pujol va blanquejar part de la fortuna familiar oculta a Andorra a través de l'empresa d'helicòpters a la qual la Generalitat li va adjudicar el servei de trànsit. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) ha presentat un nou informe davant l'Audiència Nacional en què analitza la documentació intervinguda a aquest fill de l'expresident català i conclou que va camuflar la injecció de fons a l'empresa mitjançant diversos «préstecs ficticis».

Hisenda ha documentat que Josep Pujol va articular, entre d'altres, un «préstec privat» de 900.000 euros amb un dels propietaris de l'empresa Cat Helicopters. Segons el fisc, tenint en compte «les dates de constitució del préstec, d'extinció parcial i total indiquen la possibilitat que estem davant d'un préstec fictici ideat per blanquejar la quantitat descrita en el préstec», segons El Mundo.

No en va, l'operació es realitza amb «bitllets de 500» que van ser custodiats en una caixa de seguretat de la Banca Privada d'Andorra. Els fons utilitzats procedien del compte AN81756 en què han estat localitzats «69 moviments d'entrada durant el període comprès entre 1993 i 2000 per un import total de 204.355.000 pessetes». «Els fons de què s'ha nodrit aquest subcompte tenen un origen desconegut», afirma la policia judicial.