El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va emfatitzar ahir que el seu Govern no està esquitxat per «cap» cas de corrupció i va reivindicar el principi de presumpció d'innocència. En la sessió de control al president de la Generalitat, en el ple al Parlament, en paral·lel a la declaració de Fèlix Millet en el judici del cas Palau de la Música, Puigdemont va haver de respondre a una pregunta de la diputada de la CUP Anna Gabria que al·ludia precisament al presumpte finançament irregular de Convergència.

Puigdemont va voler traçar una línia vermella entre el seu Govern i qualsevol mala pràctica que va poder ocórrer en el passat i que pogués afectar membres del seu partit, avui PDeCAT. «L'agenda política del Govern passa bàsicament per dos compromisos: no tenir casos de corrupció política, i aquest govern no en té cap, i prendre mesures que impedeixin la corrupció política i augmentin els mecanismes de control, la transparència i l'obertura de dades per fer encara més difícil que aquesta actitud pugui arrelar excessivament a casa nostra», va dir.

Gabriel va demanar que «la pantalla de la presumpció d'innocència no es converteixi més en una excusa» per tapar casos de corrupció. «No volem que es flirtegi amb cap persona que tingui qualsevol relació amb la corrupció. A aquesta cambra hi ha algunes persones assenyalades malgrat encara no estiguin imputades», va dir en referència implícita a l'exconseller de Justícia, Germà Gordó. El president va puntualitzar que no s'ha de «banalitzar el concepte de presumpció d'innocència». Segons Puigdemont, és «molt perillós construir una societat» a partir de «la sospita permanent i la falsedat abans que es judicialitzi un procés». Per això, va convidar la CUP a reivindicar units que «els organismes judicials i policials» disposin de les «eines necessàries per poder fer la seva feina amb independència i mitjans professionals» i «al marge de les pressions o els interessos que puguin existir, que també són una forma de corrupció». «Fem cas als processos judicials, acceptem els resultats, que hi hagi conseqüències si n'hi ha d'haver», va reblar Puigdemont, per a qui «fan falta molts més jutjats i jutges».

Després de les declaracions de Millet i davant l'evolució d'altres investigacions judicials on apareix CDC o dirigents del partit, com el 3% o el cas Manga, el diputat de la CUP Benet Salellas va dir que la CUP ha demanat formalment la compareixença al Parlament d'Artur Mas i Germà Gordó per demanar explicacions i responsabilitats «per aquest gran conglomerat de tràfic d'influències i de corrupció». «Serem molt contundents perquè el procés independentista ha de ser impecable, i no permetrem sota cap concepte que es relacioni independentisme amb corrupció», va dir.

Artur Mas donarà explicacions quan s'acabin les declaracions

D'altra banda, Mas no valorarà la confessió de Millet fins que no acabin les declaracions del judici, segons fonts de l'oficina de l'expresident que van afegir que el també president del PDeCAT «no s'amaga» però esperarà que finalitzin totes les compareixences per fer un posicionament públic.