El pen drive amb informació sensible de la família Pujol entregat per la policia a l'Audiència Nacional conté documents que detallen gestions amb l'expresident del Govern José María Aznar i el seu cercle més proper per dur a terme un gran projecte del clan català a la República Dominicana amb finançament públic espanyol. Segons la documentació que la policia va lliurar a l'Audiència Nacional, Jordi Pujol Ferrusola va promoure la construcció del mercat de Santo Domingo.

Segons El Mundo, aquest disc dur portàtil conté una còpia del material que Pujol Jr. tenia al seu despatx professional de Barcelona i el jutge José de la Mata sospita que ha estat obtingut pels investigadors mitjançant un pirateig informàtic que es neguen a confessar. El pen drive conté, entre altres, un document titulat «Notes Projecte República Dominicana», en referència a la construcció del Mercat Central de la ciutat de Santo Domingo. El projecte va ser promogut el 2001 per un consorci integrat per la societat Ibadesa, propietat de l'empresari José Ferrer, associat en aquest grup empresarial amb Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig, germà de l'exconseller de CiU Felip Puig. En el projecte també hi participava l'empresa pública espanyola Mercasa, depenent de la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) i la privada Incatema.

Pujol Ferrusola va fer gestions perquè arribés al president espanyol una carta del mandatari dominicà en què demanava «prioritzar» i donar més finançament a aquest projecte. En aquest document es plantejava com a primer «problema» que la cobertura pública espanyola per al mateix pujava a 10 milions de dòlars, una quantitat que semblava insuficient per emprendre la iniciativa, ja que va ser pressupostada en 49 milions de dòlars.

Per això, tal com reflecteix la documentació del pen drive, va demanar ajuda als seus socis Pujol i Puig, que es van encarregar de les gestions amb l'executiu espanyol. Els dos haurien proposat com a «solució» que el president de la República Dominicana, Hipólito Mejía, escrivís una carta al president Aznar donant prioritat absoluta al projecte del mercat. Així, el mandatari va contactar amb els exalts càrrecs «populars» Norniella i Costa perquè Espanya cobrís «excepcionalment» la inversió de 49 milions de dòlars.

Negocis africans

Paral·lelament, Pujol Ferrusola va pressionar el president Aznar, membres del seu gabinet i fins i tot el rei Joan Carles per aconseguir fins a 59 milions de dòlars de finançament públic per als seus negocis a l'estranger. Per aconseguir-ho, segons El Español, va utilitzar diplomàtics i càrrecs públics de governs en vies de desenvolupament. Concretament, ministres i presidents de països africans traslladaven el seu missatge a les autoritats espanyoles, unes vegades per propi interès, i altres previ pagament, i van arribar fins i tot a elaborar cartes perquè fossin enviades de la seva pròpia mà pel llavors secretari d'Estat de Comerç, Juan Costa.

Pujol Ferrusola i els seus socis eren capaços d'intentar controlar alhora el Govern espanyol i els de països com Ghana, Gabon o el Marroc, amb l'objectiu d'aconseguir acords bilaterals que sufraguessin els seus projectes a diversos llocs del món.