L'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya ha informat que el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha suspès la llicència d'armes i de caça al propietari de l'arma amb què un caçador va matar dos agents rurals el passat 21 de gener al vedat d'Aspa. Això suposa que no pot participar en caceres ni obtenir una nova llicència.

Aquesta era una mesura cautelar demanada pel lletrat de la Generalitat seguint les indicacions del Departament d'Agricultura. L'home, Miguel Ángel Fernández, va declarar dilluns passat al jutjat i va quedar en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil ja li va imposar una sanció i li va retirar totes les armes que tenia al seu nom.

L'home que tenia al seu nom l'escopeta amb què es va cometre el crim d'Aspa va explicar al jutjat que se la va descuidar dos dies abans del crim al vehicle d'Ismael Rodríguez, autor confés dels fets, quan tots dos, que eren amics, van anar junts a un vedat, segons va explicar el seu advocat, Ignasi Masses. Dies abans Fernández va acudir amb Rodríguez a la Guàrdia Civil per canviar el nom d’aquesta escopeta i de dos armes més perquè al seu amic li caducava la llicència i se les va quedar ell.