Un membre dels Castellers de Gavà de 51 anys és la víctima mortal de l’accident al local d’assaig dels Xiquets del Serrallo. L’avís del sinistre s’ha rebut a les 11.27 hores d’aquest dissabte a la nau T4 del Moll de Costa, a tocar de l’Autoritat Portuària. Segons les primeres informacions, membres de la colla tarragonina estaven desmuntant una xarxa de seguretat del recinte d’assaig juntament amb altres integrants de la colla castellera de Gavà quan ha passat el sinistre.

Segons els Bombers, s’hauria produït la caiguda d’una estructura metàl·lica retràctil i ha esclafat tres persones. Una d’elles ha mort mentre que els altres dos han quedat ferits -un de greu i l’altre menys greu- i han estat evacuats a l'Hospital Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona. Aquests dos ferits, de 52 i 50 anys, són els presidents d’ambdues colles, els Castellers de Gavà i els Xiquets del Serrallo.

De fet, els Xiquets del Serrallo van celebrar ahir divendres l’últim assaig en aquesta nau T4 del Moll de la Costa -local provisional des de l’agost del 2014- i s’estaven traslladant en un altre local al número 1 del mateix Moll de la Costa, a l’edifici de l’antic fitosanitari. Segons sembla, els castellers de Gavà havien mostrat interès en adquirir la xarxa d’assaig i l’accident s’ha produït quan -en el desmuntatge- l’estructura metàl·lica que la suportava ha cedit. Segons els Bombers, es tracta d’una “estructura metàl·lica, pesada, plegable i sobre rodes”.

Fins al lloc s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers, cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre ambulàncies del SEM, i efectius de la guàrdia urbana de Tarragona, de la Policia Portuària i de Protecció Civil.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, es trobava per la zona i s’ha volgut acostar al lloc dels fets per interessar-se per l’estat dels ferits i conèixer els detalls d’aquest malaurat accident. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que els fets han passat quan els membres de les dues colles castelleres estaven recollint una xarxa de seguretat i la seva estructura metàl·lica al local d'assaig, amb l'objectiu de traslladar-la a Gavà.

Segons ha explicat a Catalunya Informació, es tracta d'una operació habitual d'intercanvi de materials entre colles castelleres, previst per a la setmana vinent. En un moment donat l'estructura "se'ls ha vingut a baix" i un casteller de la colla de Gavà ha resultat mort. Els dos castellers que han resultat ferits són els caps de les colles de Gavà i dels Xiquets del Serrallo.