El saquejador confés del Palau de la Música Jordi Montull, que va exercir de mà dreta de Fèlix Millet durant l'espoliació de la institució cultural, va assegurar després de la primera sessió del judici i davant la seva futura declaració, prevista per a dimecres que ve: «La setmana que ve serà més divertit».

El judici per l'espoliació del Palau de la Música es va iniciar ahir, en una sessió marcada per l'oferta que Montull va plantejar a la Fiscalia per delatar Convergència a canvi d'una substancial rebaixa de la pena per a la seva filla, l'exdirectora financera Gemma Montull.

En acabar la primera sessió del judici, que ahir es va limitar a les qüestions prèvies, i abans que dimecres que ve, 8 de març, comencin les esperades declaracions dels acusats, Montull va comentar als periodistes: «Això és molt avor­rit, la setmana que ve serà més divertit».

«La setmana que ve em tocarà quedar-me aquí», va afegir Montull irònicament, en una conversa informal i sense gravar amb un reduït grup de periodistes.

Posteriorment, davant un altre grup de periodistes, que li han preguntat si es veu a la presó, Montull va respondre: «Ja he estat allà», en al·lusió als tretze dies que va estar entre reixes perquè la jutge que investigava el cas de l'Hotel del Palau el va enviar al costat de Fèlix Millet a la presó perquè no interferís en els testimonis.

En vigílies de l'inici del judici, que se celebrarà fins a final de juny, Montull va proposar a la Fiscalia un pacte per inculpar CDC sobre el suposat pagament de comissions de la constructora Ferrovial, a través del Palau de la Música, a canvi d'una substancial rebaixa de penes per a la seva filla, Gemma Montull, per a qui el ministeri públic sol·licita 26 anys de presó.

«Que treballi la justícia

La vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, va assegurar que «no hi ha por» davant un tracte entre la defensa de Jordi Montull i la fiscalia per un eventual pacte que implicaria CDC a canvi d'una rebaixa de pena per a Gemma Montull. Munté va respondre a les preguntes dels periodistes a la sortida de l'acte d'obertura de la tercera edició del Changing Education Together, que es celebra a les instal·lacions del MWC. Munté va recordar que en un estat de dret les declaracions s'han de provar en el transcurs d'un judici amb garanties i per tant s'ha d'esperar a conèixer els fets provats, el judici i la sentència. La vicepresidenta va assegurar que «afrontem amb tranquil·litat» aquest judici del «cas Palau».

La vicepresidenta del PDeCAT va explicar que els judicis «s'han de substanciar a les sales de vista i no a través dels mitjans de comunicació». Per Munté, «ara és l'hora que treballi la justícia després de molts anys» d'haver-se iniciat la instrucció d'aquest cas. En un estat de dret les declaracions s'han de provar en un procés judicial amb garanties i la vicepresidenta es va mostrar «convençuda» que el judici que ahir va començar tindrà aquestes garanties i «per tant hem d'esperar a conèixer els fets provats», el desenvolupament de la justícia i la sentència. «A partir d'aquí, afrontem amb tranquil·litat aquest judici i insisteixo que s'haurà d'esperar als fets provats per poder-los valorar», va reblar la vicepresidenta del PDeCAT.