La Fiscalia ha mantingut la petició de les penes de 10 anys d'inhabilitació per a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i 9 per a la vicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, en les conclusions del judici pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. El fiscal Emilio Sánchez-Ulled ha ratificat "íntegrament" les conclusions provisionals que va presentar en el moment d'obertura del judici oral sense cap modificació. Per la seva banda, l'acusació popular ha retirat el delicte de malversació de fons públics, que el tribunal no va acceptar, i ha mantingut els 10 anys d'inhabilitació per a cadascun dels acusats. Les defenses de Mas, Ortega i Rigau han ratificat la petició d'absolució.

Amb les conclusions s'ha acabat la quarta jornada del judici pel 9-N, que va començar dilluns amb la declaració dels acusats. Es preveu que aquest divendres sigui l'últim dia de judici amb la lectura dels informes finals per part de totes les parts abans que el cas quedi vist per a sentència.

Abans de les conclusions definitives, en la segona part de la sessió han declarat dos voluntaris més, un dels quals l'exdiputat i exconseller d'Agricultura Joan Vallvé, que han ratificat que cap funcionari o autoritat de la Generalitat va supervisar la jornada de votació, però que tampoc el Govern es va adreçar a ells perquè aturessin el procés després de la suspensió del 4 de novembre per part del Tribunal Constitucional o es posessin a disposició d'entitats com Òmnium o l'ANC.

La Guàrdia Civil diu que es va introduir informació el 7 de novembre

Els últims en declarar durant el judici han estat dos guàrdies civils, que han demanat que la seva imatge no es retransmetés per televisió, i que ho han fet com a pèrits especialistes en informàtica. Han explicat que el gener del 2016 la fiscalia els va facilitar un DVD amb els programes informàtics que havia utilitzat T-Systems per als ordinadors portàtils de les meses de votació i la pàgina web.

A preguntes de les defenses, els agents no han pogut acreditar la cadena de custòdia dels programes o del DVD entre el novembre del 2014 i el gener del 2016, i tampoc que els programes utilitzats fossin exactament els mateixos, sinó com a molt similars, ja que no van obtenir el codi font complet dels arxius, programes i aplicatius.

Així, han explicat que al DVD hi havia un sol programa amb diversos aplicatius sobre la localització dels punts de votació i el formulari per obtenir voluntaris, que estaven a la web, el registre de votants i el recompte de vots, que estaven als portàtils de les meses, entre altres. Els aplicatius generaven tres tipus d'arxius, però un d'ells, escrutini.zip no saben perquè servia. Hi havia dos arxius més que contenien bases de dades però en desconeixen el contingut. El que sí que han pogut assegurar és que els arxius havien tingut càrregues de contingut els dies 4, 7, 9 i 10 de novembre.

Sobre la pàgina web, també a preguntes de les defenses, han afirmat que en poques hores es podia anul·lar en els servidors propis, però no pas en servidors d'entitats privades, als quals haguessin pogut accedir els ciutadans que coneguessin la nova adreça. D'altra banda, han afirmat que al mòdul web dels voluntaris, apareixia el logotip de la Generalitat.