L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Escala ha invertit més de 50.000 euros els darrers mesos per tal d'adequar un total de set zones verdes, repartides per diferents punts del municipi, per a ús públic.

Alguns d'aquests espais ja s'estaven utilitzant, però no com a zona verda pública. Aquest és el cas de l'espai situat a la confluència entre els carrers Tarragona i Bescanó, que era utilitzat ocasionalment per deixar-hi el cotxe i tenia l'aparença d'un solar buit. Ara s'ha anivellat el terreny, s'ha delimitat l'espai amb pals de fusta, i s'hi ha posat arbrat i mobiliari urbà. S'ha fet també una sorrera on properament s'hi han d'instal·lar jocs infantils i s'ha camuflat amb una tanca la fusta la bateria de contenidors.

Una actuació similar s'ha fet a la plaça del Grèvol, a la zona de Riells de Dalt, on ja hi havia un espai de jocs infantils i ara s'ha delimitat correctament tota aquesta zona verda.

D'altra banda s'han condicionat per a ús públic algunes zones verdes públiques més petites que calia desbrossar i retirar les males herbes que s'hi havien acumulat. Aquestes estan situades als carrers Barcelona, Olot i Figueres.

Finalment també s'ha fet una actuació a les places Punta Montgó i de les Cambres. S'ha refet la jardineria d'aquests espais, eliminant plantes invasores i adequant el paviment i les terrasses i un pas del sender de gran recorregut que travessa aquesta zona.