La Guàrdia Civil registra aquest dijous al matí la seu de les empreses Infraestructures.cat, l´Autoritat Portuària de Barcelona i l´empresa pública Barcelona d´Infraestructures (BIMSA) en una operació contra el presumpte finançament irregular de l´antiga CDC. Entre els detinguts, hi ha el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; l´extinent alcalde de l´Ajuntament de Barcelona durant l´etapa de CiU Antoni Vives; i l´exdirigent de CDC Francesc Sánchez. Es tracta de detencions policials, ja que el jutge que dirigeix l´operació no ha ordenat cap arrest. Fonts de la investigació apunten que tots els detinguts podrien quedar en llibertat un cop practicats els registres.

Segons han confirmat fonts properes a la investigació, en total es preveu la detenció d´una quinzena de persones i una vintena de registres en total. En l´operació, s´investiga la licitació d´obra pública a altres empreses, que a canvi feien donacions a fundacions satèl·lit de l´antiga CDC i que presumptament servien per finançar el partit. L´operació es troba sota secret de sumar i està dirigida pel Jutjat d´Instrucció número 1 del Vendrell, el mateix que investiga la causa del 3%.

Fonts judicials han afegit que els escorcolls s´estan practicant en dotze municipis, concretament Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Rubí, l´Hospitalet de Llobregat, Manresa, Lleida, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Girona, Berga i Majadahonda.

A Girona, la Guàrdia Civil ha detingut el propietari de l´empresa Rubau Tarrés, Josep Rubau. El constructor va ser condemnat l'any passat a pagar una multa de més de 33.750 euros pel cas del suborn de 35.000 euros a l´exgerent de GISA, Jordi Vergé, a canvi d´afavorir l´empresa en l´adjudicació d´obra pública. Vergé va haver d´abonar 16.875 euros i el membre del consell d´administració de la constructora, Joan Mozo, 10.125 euros. El judici no es va arribar a celebrar després que els acusats admetessin les acusacions.