n El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es postularà per tornar a ser el candidat del partit a les properes eleccions a la Generalitat.El líder socialista no descarta ria rebutjar ser candidat si un altre company de files estigués en millors condicions per treure el millor resultat possible per al partit.

Al seu parer, tornar a ser ell el candidat entraria en el marcat en el congrés de novembre. La seva aspiració seria governar la Generalitat o ser una peça clau per escollir qui ho hauria de fer. I que s'aconsegueixi un govern d'esquerres. Tot i això, deixa clar que no pot pactar amb partits que vulguin saltar-se la llei, que apostin per la independència i que faci polítiques conservadores. En aquest sentit, l'opció més viable seria pactar amb els «comuns».

Enquestes recents apunten a una millora del PSC en cas que hi hagués eleccions, situant els socialistes en segon lloc només per darrere d'ERC. En aquest sentit, el dirigent del PSC insisteix que cal un govern progressita per millorar l'autogovern i el finançament a través del diàleg.

Iceta creu que el 2017 o principis de 2018 hi haurà unes noves eleccions catalanes perquè el referèndum fracassarà. Segons el representat socialista, el seu partit s'està preparant reforçat i unit després d'un període convuls. Iceta també considera que ara estan més cohesionats perquè des de fa dos anys hi ha estabilitat dins de la formació, perquè han sortit units del congrés i pel seu rebuig a la investidura de Mariano Rajoy.