El periodista Alfons Quintà i la seva dona han estat trobat morts aquesta tarda al seu domicili de Barcelona. Segons avança La Vanguardia, els primers indicis apunten que el periodista hauria matat la seva dona de 57 anys amb una escopeta de cacera i després s'hauria suïcidat. Segons ha pogut saber l´ACN, una de les qüestions que reforçarien la hipòtesi és que s'hauria trobat una nota de comiat. Els fets han tingut lloc a les sis de la tarda al barri de les Corts de la capital catalana.

Els Mossos han rebut avís, per part d'un familiar, que la dona no havia anat avui a treballar i que no la podien localitzar. Els agents conjuntament amb Bombers de l'Ajuntament de Barcelona s'han desplaçat al domicili per a realitzar comprovacions. Un cop han accedit a l'interior han localitzat els cossos sense vida.

Alfons Quintà i Sadurní (Figueres, 1943) era periodista i advocat i compta amb una llarga trajectòria, sobretot en mitjans de comunicació.

Com a periodista va treballar a Ràdio Barcelona (va impulsar la programació en català i va guanyar un premi Ondas pel programa 'Dietari'), va ser corresponsal de The New York Times, Associated Press, France Presse, va treballar a Tele/Exprés i TVE a Catalunya, va ser delegat d'El País a Catalunya i el primer director de TV3. Després va impulsar el diari El Observador, que arribaria a dirigir. Més endavant va escriure articles d'opinió al diari Avui i va dirigir el diari digital El Debat. En els darrers anys ha col·laborat com a opinador a Diari de Girona i com a tertulià en diferents programes.

En la seva llarga trajectòria professional també havia exercit com a jutge, d'oficial de la marina mercant, i d'assessor científic de la Gran Enciclopèdia Catalana.