El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat avui que Catalunya celebrarà el referèndum sobre la independència el 2017 "de forma indefectible".

Puigdemont ha fet aquestes declaracions després que la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, hagi apuntat en una entrevista la possibilitat que el referèndum no se celebri, en un context de "bloqueig" i "paràlisi" política.

El president català, en un acte a Barcelona del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), ha declarat que "el futur de Catalunya s'escriu amb la 'd' de democràcia" i ha denunciat que hi ha institucions i partits que "ataquen" el seu partit "per atacar la fortalesa" de Catalunya.

Junqueras, convençut que es farà el referèndum

Per la seva part, el president d´Esquerra, Oriol Junqueras, ha refermat aquest dissabte el compromís del partit amb la convocatòria de la consulta independentista que el Govern preveu celebrar al setembre: "Nosaltres sí que estem convençuts que farem el referèndum", ha afirmat després de les declaracions de Conesa.

La CUP reclama una defensa "sense fissures" del referèndum

Des de la CUP, el portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufa també ha respost amb contundència Conesa: "aquells portaveus de grups polítics que posen en dubte el referèndum o el vinculen als pressupostos, que deixin de devaluar-lo perquè ja tenim el govern espanyol i altres formacions a Catalunya per llençar-lo a la paperera". Arrufat ha apel·lat a la defensa "sense fissures" d'un instrument que "és i serà de la gent per decidir el futur polític d'aquest país. Ho ha dit després que aquest dissabte s'hagi reunit el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) a Tona, on s'ha fixat el 28 de gener com a data per decidir el sentit final del seu vot als pressupostos de la Generalitat.