16 de desembre de 2016
16.12.2016

El Tribunal Suprem arxiva la querella contra Fernández Díaz i l'exdirector d'Antifrau

?La Sala Penal de l'Alt Tribunal considera que no hi ha indicis dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics

16.12.2016 | 06:30

n El Tribunal Suprem ha arxivat la querella de CDC i de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias contra l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau catalana Daniel de Alfonso en considerar que no hi ha indicis dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics. En les converses gravades entre ambdós, De Alfonso hauria entregat un expedient a Fernández Díaz sobre un presumpte nomenament a dit de dos familiars de l'exconseller Felip Puig. També hauria entregat una investigació sobre un presumpte cas de blanqueig que afectava l'exalcalde i que, segons els querellants, es van filtrar a El Mundo.

 El TS recorda que els magistrats han reiterat la doctrina de la Sala, contrària a admetre com a base fets que tenen com a única base probatòria la seva publicació als mitjans. A més, a la notícia d'El Mundo només s'hi aportaven «judicis de valor o interpretacions subjectives, mancat de la solidesa mínima necessària per obrir un procediment penal per un delicte de revelació de secrets». Sobre la transcripció de les reunions, conclou que «no és possible determinar si han estat editades, alterades o manipulades, de manera que tampoc es pot saber si la gravació correspon al contingut íntegre de l'entrevista o s'ha suprimit algun apartat». A banda, perquè hi hagi revelació de secrets s'ha de difondre una informació que no hauria de ser divulgada i de la qual s'ha tingut coneixement pel càrrec i que no és el cas dels querellats, sinó que cal entendre-ho com una «cooperació institucional».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema