11 de desembre de 2016
11.12.2016

El pare de la Nadia insisteix sense cap prova que va gastar en cures tots els fons

?Afirma davant del jutge que va invertir els diners en tractaments convencionals o alternatius, si bé no en va aportar cap justificant ?El jutjat retira la pàtria potestat de la menor a la mare i entrega la guàrdia cautelar a uns oncles de Mallorca

11.12.2016 | 06:30
Marga Garau, la mare de la Nadia, surt dels jutjats de la Seu d´Urgell, aquest divendres.

n El pare de Nadia Nerea, Fernando Blanco, va insistir aquest divendres davant del jutge, abans de ser traslladat a la presó, que va invertir els donatius rebuts per curar la seva filla en tractaments convencionals o alternatius, encara que no va aportar la documentació que podria justificar aquestes despeses. «Fernando no ha pogut presentar justificants perquè el van detenir –els Mossos d'Esquadra–, van intervenir su domicili i van recollir tota la informació», va assegurar l'advocat de la família de la menor, Alberto Martín.

En declaracions als periodistes, Martín va explicar que el pare de Nadia va donar «explicacions dels ingressos i les despeses, i ha dit on s'han destinat i on no. Per a ell, és absolutament innocent ja que diu que totes les quantitats rebudes han estat destinades a tractaments convencionals o alternatius en benefici de la nena».    

El pare de la menor va tornar també a defensar que la nena té una malaltia rara documentada i que és «greu». Després de prendre declaració als pares de la nena, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell va acordar divendres a la nit enviar a la presó a Fernando Blanco i va retirar la pàtria potestat i la custòdia a la mare, Marga Garau, que va quedar en llibertat amb càrrecs.    

En les dues interlocutòries, el jutge conclou que els pares van incórrer en una «clara utilització» dels donatius, que van arribar als 918.000 euros des de 2008, per costejar el seu «alt nivell» de vida. L'advocat dels pares va assegurar que recorrerà la privació temporal de la pàtria potestat de la mare en considerar aquesta mesura «una barbaritat» perquè entén que perjudica especialment la nena, que estarà sota la custòdia d'una tia materna que viu a Mallorca, però que ha viatjat aquest cap de setmana a Lleida per recollir la menor.    

El lletrat va explicar a més que els pares de la menor van acudir fa uns dies al banc per començar a tornar els diners rebuts com a donatius, cosa que van fer fins que el jutge va bloquejar el compte.    

Segons el jutge, de l'estudi dels comptes de la parella es desprèn una «clara utilització d'aquests per costejar la vida dels investigats», ja que són «constants» els càrrecs per conceptes ordinaris com ara supermercats, ferreteries, grans centres comercials, viatges, hotels, restaurants, botigues d'electrònica, comerç electrònic, alarma del domicili o despeses de telefonia.    

Mentrestant, Fernando Blanco va passar la seva primera nit a la presó de Ponent de Lleida.

D'altra banda, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat va formalitzar ahir l'entrega de la guarda cautelar de Nadia Nerea, d'onze anys, als seus oncles. Fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies van informar que l'actuació de la DGAIA s'havia produït a instàncies del jutge.    

Així doncs, els oncles de la menor, una germana de la mare, tenen des d'ahir la guarda cautelar de la Nadia, a qui la seva mare podrà visitar només els caps de setmana, sense nocturnitat, segons la DGAIA, que va seguir les instruccions precises del jutge.    

La fiscalia havia sol·licitat la retirada de la pàtria potestat de la menor als seus pares perquè «es tractaria d'evitar en la mesura del possible la continuació de l'exposició publica de la menor i que pugui fer una vida normalitzada, cosa que amb la progenitora resulta impossible en aquests moments».

La guarda cautelar és una mesura temporal que dura fins que hi hagi una sentència ferma, o mentre durin les circumstàncies que la van determinar, podent llavors sol·licitar-se el seu aixecament si aquestes canvien. L'advocat de Fernando Blanco i la seva dona Marga Garau, com ja s'ha dit, recorrerà aquesta decisió.    

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema