El nou delegat del govern espanyol a Catalunya ha pres possessió del càrrec assegurant "mà estesa" a Generalitat i ajuntaments per treballar "amb voluntat sincera de diàleg, apropament i acord". En el seu primer discurs com a delegat, Millo ha dit que treballarà per "reduir distàncies" i ha afegit que ho farà "sense estridències, amb diàleg i sense imposicions però amb la màxima exigència de respecte a la legalitat". En aquest sentit, ha reclamat respecte al marc constitucional i ha afegit que si es vol "modernitzar" es pot fer "però des del diàleg i el consens, mai des de l'imposició". Ha expressat també la seva voluntat perquè la Delegació del govern espanyol "es converteixi en la casa de tots els catalans".

Millo ha agraït a Sáenz de Santamaría i al president del govern espanyol Mariano Rajoy la confiança dipositada en ell i ha dirigit unes paraules a la seva antecessora, María de los Llanos de Luna, destacant "l'important treball" que ha fet al capdavant de la delegació, on ha afirmat que ha deixat un "llistó molt alt difícil d'igualar".

Pel que fa a la seva nova tasca, ha afirmat que encara la nova etapa amb la voluntat de mantenir "diàleg, apropament i entesa" i ha assegurat que treballarà per apropar la delegació a la societat per tal que esdevingui "punt de trobada i lloc on dialogar". Així, ha dit que ha de ser el "veritable canal de connexió" entre les iniciatives del govern espanyol i les demandes dels catalans i viceversa.

S'ha mostrat convençut que amb constància podran "reduir les diferències" i tornar a situar Catalunya com un dels motors de l'Estat espanyol, afirmant que hi haurà un govern espanyol "compromès" amb Catalunya.

En aquest sentit, ha assegurat que des del seu càrrec estarà obert al diàleg amb el Govern i els ajuntaments, convençut que "aquest és el millor camí per garantir el benestar i la convivència". Una tasca que ha considerat que ha de servir per reduir la tensió del clima polític i "recuperar la tranquil·litat" però ha puntualitzat que ho farà sense renunciar als seus principis i valors.

Millo ha ofert "diàleg constructiu i lleial" i ha fet una crida a "superar les actituds excloents". El popular ha assegurat que respectarà els sentiment ideològics però ha afirmat que la prioritat és treballar per solucionar els "problemes reals" dels ciutadans. Per això, ha insistit en que les "disputes estèrils no posin en risc" l'atenció que els serveis han de donar a les persones.

El nou delegat ha clos el seu parlament expressant la seva "vocació de servei, voluntat d'enteniment i col·laboració amb la Generalitat, els ajuntaments i amb tota la societat catalana".

Millo ha jurat el càrrec aquest dilluns en un acte que s'ha celebrat a la seu de la Delegació del govern espanyol a Barcelona i que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría; la seva antecessora en el càrrec, María de los Llanos de Luna; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; l'exmnistre d'Interior, Jorge Fernández Díaz; el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i diversos membres del PPC com la seva presidenta, Alícia Sánchez Camacho, i el seu coordinador general, Xavier García Albiol, entre d'altres.