La tercera onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) mostra com els catalans han tornat a l'empat tècnic entre els partidaris d'una Catalunya independent i els contraris. Les dades donen un 45,1% de ciutadans que no volen que Catalunya sigui un estat independent, passant així mínimament per davant del 44,9% que diu que sí ho voldria. Les xifres suposen un retorn al que resulta més habitual en l'històric dels resultats, amb un "empat gairebé cupaire", en paraules del director del CEO, Jordi Argelaguet. A la darrera enquesta, el 'sí' (47,7%) superava el 'no' (42,4%), però els valors habituals se situen gairebé sempre al voltant del 50% per a les dues opcions. Amb tot, l'opció preferida dels catalans per a Catalunya continua sent "un estat independent" (38,9%), per davant de l'estat dins una Espanya federal (23,2%), la comunitat autònoma (24,1%), i la regió d'Espanya (5,7%).Ç

El baròmetre del CEO no interroga exactament què votaria en un referèndum, però posa els enquestats davant la pregunta de si vol que Catalunya sigui un estat independent. És per això que el director del CEO creu que el resultat no tindria perquè ser exactament igual al sondeig que en un veritable referèndum. "Dependria molt de la pregunta o de com estigui de mobilitzat els partidaris del 'sí' i del 'no'", ha dit. Amb tot, l'empat tècnic que es dóna en aquest nou baròmetre, amb un lleuger avantatge del 'no' és, segons Argelaguet, la línia habitual i demostra que "tot i que han anat passant coses, les bases del 'sí' i del 'no' són molt estructurals i només hi ha petites oscil·lacions".

En les dades sobre l'estat independent per a Catalunya, destaquen els votants de JxSí, el 92,7% dels quals diu que vol aquesta opció. Els votants de la CUP, en canvi, es queden en un 89% favorables al 'sí'. Per contra, el 92% dels de C's opten pel 'no' i el 90% dels del PPC també. És també remarcable el 27,9% de votants de CSQP que diu voler que Catalunya sigui un estat independent, mentre el 59,8% es mostra contrari. El PSC també té un 14,9% dels votants partidaris de la independència, i un 80,5% mostra rebuig a aquesta opció.

L'enquesta també diu que el 39,1% dels catalans creu que si Catalunya fos un país independent el nivell de vida seria "millor que el d'ara", mentre el 27,1% considera que seria "pitjor" i el 19,9% que es quedaria "igual". Per últim, els catalans es mostren molt dividits davant la possibilitat que una Catalunya independent pogués quedar fora de la UE automàticament. Un 25,1% creu que això és poc probable, un 22,9% ho veu bastant probable, un 22,1% ho considera molt probable, i un 18,1% gens probable.