Les plataformes d'Internet que utilitzen els propietaris de pisos turístics per arrendar els seus habitatges haurien d'encarregar-se també del pagament de la taxa turística creada per la Generalitat.

Aquesta és una novetat, pactada amb la CUP, que s'introduirà a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2017, segons ha avançat avui el secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó.

El Govern ha introduït una sèrie de canvis en la taxa turística, que ara recapta uns 43,1 milions, per aconseguir uns ingressos addicionals de 7,68 milions d'euros.

Fins ara, només una part dels propietaris turístics autoliquidava aquest tribut, i amb l'ajuda de les plataformes d'intermediaris la Generalitat espera que s'augmenti substancialment la recaptació.

També Salvadó ha comentat que part de la recaptació de la taxa turística es destinarà a inspeccionar i controlar els habitatges d'ús turístic irregulars, que han generat moltes queixes en alguns barris de Barcelona com la Barceloneta.

D'una altra banda, la Generalitat actualitzarà les tarifes que afecten a les màquines recreatives de tipus B i C amb la finalitat d'augmentar la recaptació en 12,5 milions.