L'incendi que crema des de dissabte en una zona de pastures d'alta muntanya al municipi de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, continuava ahir actiu i amb els Bombers de la Generalitat treballant a la zona. En el moment de retirar els efectius, al vespre, havien cremat 440 hectàrees de pastures.

Segons van informar els Bombers, al llarg de la jornada d'ahir hi van treballar una cinquantena de Bombers (que van haver de ser transportats amb helicòpter a causa de la dificultat d'accés) i cinc mitjans aeris (tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac). Com en la resta de dies, la feina dels Bombers va consistir en el treball amb eines manuals i en l'ús del foc tècnic, tot i el suport de l'aigua.

Segons els Bombers, quedaven punts actius al perímetre (que té més de 14 km) però es preveu estabilitzar avui si les condicions són favorables. Al matí es preveu incorporar els mitjans aeris per dur el personal fins a la zona i seguir treballant per assegurar el perímetre i evitar revifalles. Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, el foc ha cremat 440 hectàrees de pastures i matollar, parcialment pertanyents al Parc Natural de l'Alt Pirineu. El foc queda lluny de nuclis de població i d'explotacions agrícoles o ramaderes.