L'exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell, ha advocat avui per mantenir la relació entre el PSOE i el PSC i ha advertit que, si aquesta es trenca, cal posar-se "a tremolar per la unitat d'Espanya".

En declaracions a Onda Cero, ha precisat que no està "en la carrera" per la secretaria general del PSOE, encara que ha subratllat que col·laborarà en tot el possible per fer d'aquesta formació "un partit socialista del segle XXI".

Preguntat pel que votaria ell en cas de ser diputat en la investidura de Rajoy, ha precisat que, si ho fos, ho seria pel PSC i obeiria la seva disciplina, i ha destacat que els socialistes catalans no tenen "cap desig de trencar" amb el PSOE.

Respecte a les consideracions d'alguns dirigents socialistes que el PSC resta vots a la resta d'Espanya, Borrell ha subratllat que el socialisme a Espanya és "l'única força" que pot garantir la cohesió al país, llençar cables, "bastir ponts i han d'anar de la mà, perquè, si es trenca, comenci a tremolar per la unitat d'Espanya".

Quant als bons resultats que obté el PSOE a Andalusia, ha reconegut la "força dominant del socialisme a l'Espanya del sud", on, ha recordat, "no hi ha partits nacionalistes, ni moviments antisistemes", ja que "és més fàcil aconseguir bons resultats quan no hi ha competidors".

Sobre si optarà a la secretaria general del PSOE, Borrell ha dit que és "absolutament fruit de la imaginació" de qui ho escriu, a més que "no hi ha carrera" encara per a aquest càrrec en el PSOE, ni data per al congrés extraordinari.

"No tinc res a anunciar -ha afegit- i no seré candidat a res, però sí m'importa el PSOE, perquè Espanya necessita un partit socialista del segle XXI i, si puc contribuir, ho faré amb molt gust".

Per a Borrell, al Comitè Federal hi hauria d'haver menys càrrecs públics i el partit hauria de consultar més amb els seus militants les grans decisions que pugui prendre, ja que "no cal confondre els partits assemblearis amb els que consulten als seus militants algunes decisions".