El Complex Central dels Mossos d’Esquadra, a Sabadell, compta des d'avui amb un monòlit dedicat als agents que han mort en acte de servei. A la pedra s'hi pot llegir la frase "als Mossos d’Esquadra que han donat la vida pel seu compromís de servei amb la ciutadania". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha explicat en la inauguració que el monòlit representa "un acte de dignitat deguda del poble de Catalunya cap als servidors que han pagat el preu més alt pel manteniment del nostre model de societat". Un total de 26 agents dels Mossos d'Esquadra han mort en acte de servei des del restabliment de la democràcia. Uns altres 132 han mort per altres causes.

El president Puigdemont i el conseller d'Interior, Jordi Jané, han iniciat l'acte amb una ofrena floral al monument. Es tracta d'un monòlit construït amb pedra Sant Vicenç, amb una alçada de 190 centímetres, de forma trapezoïdal, amb un vèrtex superior de 20 centímetres i una base de 70. “És un buit que no s'omple mai”, ha dit Puigdemont dirigint-se als familiars que han assistit a l'acte. "Aquest no es un acte de nostàlgia ni de tristesa; és un acte de dignitat", ha assegurat.

Puigdemont ha qualificat el monòlit d'acte d'homentatge i de "reivindicació del record" per aquells "servidors que han pagat el preu més alt en la defensa dels valors de la democràcia". Per la seva banda, el conseller Jané ha dit que el monòlit és un acte "d’homenatge merescut" i ha fet una aposta per "un cos policial que volem amb més dotacions, més mitjans i més eines per sevir Catalunya".