La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que els mòduls prefabricats són unes instal·lacions "molt correctes" on es pot desenvolupar l'activitat educativa amb "tota normalitat". Ruiz ha assenyalat que el departament és "conscient" que la gent vol un edifici definitiu i no pas una aula prefabricada però ha afegit que,mentre Catalunya no disposi de tots els ingressos que genera, fins llavors caldrà prioritzar els recursos. Ho ha dit durant una visita a l'institut Vallvera de Salt (Gironès), un dels quatre centres gironins que la consellera visitarà aquest dijous per conèixer les necessitats en aquest territori. Per altra banda també ha defensat el model de beques menjador arran de de la denúncia que fa uns dies van fer a Girona les organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) on es queixaven que no serien suficients per cobrir les necessitats de totes les famílies. La consellera ha subratllat que el model actual implantat fa tres anys garanteix que "tots els nens que compleixin el requisit tinguin una beca" i ha assegurat que mai la Generalitat havia destinat tants recursos en aquest àmbit.

La consellera ha visitat aquest dijous quatre centres gironins, entre els quals hi havia l'institut de Sils que està format íntegrament per mòduls prefabricats. Ruiz l'ha posat d'exemple tot dient que ha pogut veure 'in situ' que l'activitat educativa es pot desenvolupar amb "tota normalitat". En el cas concret d'aquesta escola, actualment hi ha 360 alumnes de primer de primària fins a quart d'ESO repartits entre un total de deu mòduls prefabricats.

Cal recordar que els sindicats van denunciar en l'inici de curs d'enguany que la demarcació de Girona concentrava el 30% dels mòduls prefabricats, amb un total de 314 mòduls repartits en 107 centres. Ho van qualificar d'"escàndol" mentre que el Departament d'Ensenyament es va comprometre a rebaixar el nombre de barracons amb un seguit d'actuacions de cara als pròxims anys.

Ruiz ha manifestat que són conscients que la gent voldria tenir les escoles en edificis "definitius" però ha afegit que, mentre Catalunya "no disposi de tots els ingressos que genera" s'haurà de prioritzar els recursos. Ara bé, també ha volgut fer èmfasi en què "el que més preocupa" al departament que dirigeix és la "millora de l'atenció educativa".

Pel que fa als nous pressupostos, no ha determinat la quantitat que es podrà destinar a comarques gironines tot dient que primer de tot cal que s'aprovin i que confia que així serà. També ha dit que la partida preveurà noves construccions i millores en l'atenció educativa però no ha esmentat cap projecte en concret.

Defensa del sistema de beques menjador

Fa uns dies les organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) denunciaven a Girona que l'actual sistema de beques menjador era insuficient per cobrir les necessitats de totes les famílies. Preguntada per aquest tema, la consellera Ruiz ha estat contundent: "Cap nen que reuneixi els requisits es quedarà sense la beca menjador, independentment d'on visqui i qui sigui". La titular d'Ensenyament ha defensat l'actual model, implantat fa tres anys, tot recordant que abans es destinava un import a cada Consell Comarcal però que ara és una "partida oberta i que cada any s'ha anat incrementant". Tant és així, ha afegit la consellera, que "mai en la història del país s'havien dedicat tants diners a beca menjador".

La consellera ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'IES Vallvera de Salt (Gironès). Ho ha fet acompanyada dels responsables del centre i també del director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Els altres tres centres que ha visitat han estat l'Institut de Sils, l'Escola Forn d'Anells de Fornells de la Selva i l'escola Aldric de Cassà de la Selva.