La delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, va sol·licitar ahir jutge que impedeixi a l'Ajuntament de Badalona obri les oficines públiques municipals el 12 d'octubre, amb motiu del dia de la Hispanitat. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va explicar ahir que ofereix als treballadors municipals que ho desitgin l'opció de convertir el 12 d'octubre en dia laborable, "a compte del 9 de desembre, per poder gaudir del pont de la Puríssima".

"Hi ha persones que celebren la seva hispanitat en dies que no tenen les connotacions del 12 d'octubre", va argumentar Sabater, que va encapçalar una candidatura en la qual confluïen diverses forces de l'esquerra alternativa, entre elles la CUP i Podem.

En un comunicat, la Delegació del Govern a Catalunya va explicar que ja ha interposat un recurs judicial en què se sol·licita que el 12 d'octubre no pugui obrir cap administració pública. Ahir mateix, Llanos de Luna, va presidr la recepció oficial a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat, en la qual va afirmar que la "grandesa" del poble espanyol "resideix en la seva unitat". En una implícita referència a la reivindicació independentista d'un referèndum a Catalunya, Llanos de Luna va apuntar: "Cadascun de nosaltres té dret a decidir sobre el nostre futur, sense diferència ni discriminació. Allà resideix també la grandesa de la nostra nació, una nació en la qual ningú pot decidir per tots", va assegurar.

"La unitat ens fa més forts per abordar els reptes d'un món globalitzat. La unitat és la que fa possible la igualtat i la solidaritat entre tots els espanyols", va afegir Llanos de Luna, que va recalcar: "Sent profundament catalans som profundament espanyols".