El Tribunal Constitucional (TC) no ha deliberat aquesta setmana la sentència sobre el recurs que el grup del PP al Senat va plantejar contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Malgrat que la qüestió formava part de l'ordre del dia del ple que celebrat dimarts, dimecres i dijous, la suposada filtració de la ponència redactada per Encarna Roca -que anul·lava la prohibició- ha alterat els plans dels magistrats, que podrien abordar la qüestió al ple que celebraran d'aquí a 15 dies.

Tot plegat després que aquest dimecres dos diaris van aportar dades sobre la decisió del TC abans que -segons fonts del Tribunal- aquesta qüestió es debatés al ple.

Segons aquests rotatius, els magistrats ja tenen decidida la supressió de la prohibició a Catalunya adduint que el Parlament pot regular aquests espectacles però la seva prohibició és competència de les Corts espanyoles.

La ponència que s'ha filtrat també inclou el "blindatge" dels toros aprovat per les Corts espanyoles el 2013 que reconeix les corrides com un "patrimoni cultural" d'Espanya per la seva tradició.

Una decisió basada en la consideració que el Parlament té competències per regular aquest tipus d'espectacles però no per prohibir-los.

El Govern va assegurar aquest dimarts que deixarà "sense efectes pràctics" una possible sentència del TC contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya aprovada pel Parlament el 2010, que és la instància que acatarà. "No volem un país on es mati i es faci patir els animals", va assenyalar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.