La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, va advertir el Govern i Junts pel Sí, i també Catalunya Sí que es Pot, que no hi haurà via pactada possible per al referèndum. Perquè si fos així «ja s'estaria negociant la data de celebració». «Insistiu en la via pactada, per nosaltres és inexistent». En aquest sentit, la portaveu de l'esquerra anticapitalista va assegurar que la majoria del país que espera un referèndum no el preveu «pactat». Una condició que fa «córrer el risc de desactivar la fortalesa de la mobilització».

Pel que fa al seu suport a la qüestió de confiança, Gabriel va avisar que el «sí» no «dóna carta blanca per emprendre una pressió política que pretengui obligar ningú a votar uns pressupostos en què no creu». Amb tot, va assegurar que els seus diputats no han rebutjat «mai» la possibilitat de donar suport als pressupostos. «No ho vam fer així durant la negociació de maig i juny i per això vam negociar fins a l'últim minut, sense gaire èxit», va admetre. Ara bé, «tampoc no rebutjarem d'entrada la possibilitat de donar suport a uns pressupostos que permetin cloure la legislatura», va afegir.

Per a la seva part, Puigdemont va replicar que no demana una carta blanca per pressionar amb els pressupostos sinó «una carta blanca per parlar clar». A?més, el president va subratllar que si davant dels obstacles de fora s'afegeixen entrebancs, el camí del referèndum serà «inviable».