El Tribunal Constitucional (TC) ha aixecat la suspensió cautelar de la llei catalana que imposa un impost sobre els habitatges buits, de manera que torna a estar en vigor fins que el tribunal de garanties resolgui el recurs d'incostitucionalitat contra la llei interposat pel Govern central. El ple del TC?va revisar la setmana passada aquest aspecte, tal com preveu la Constitució un cop acomplerts els cinc mesos des de la suspensió cautelar acordada al maig i van decidir aixecar l'esmentada suspensió.

L'aixecament de la suspensió cautelar no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el TC resoldrà en sentència.

Ahir, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, va celebrar la decisió i va afegir que el Govern preveu recaptar aquest any uns 14,3 milions per aquesta via. La consellera va recordar que el Govern preveu aprovar «aviat» una nova versió d'aquest impost que substitueix els articles recorreguts pel Govern davant el TC i per ampliar de 72 a 234 els municipis on podrà aplicar-se. Així, Borràs es va mostrar «satisfeta» que la llei catalana «torni a estar viva».