25 de setembre de 2016
25.09.2016
40 Años
40 Años

El govern de Puigdemont supera el de Mas en nombre d'alts càrrecs

Sumen 158 persones, quinze més que
en l'administració anterior L'executiu ho atribueix al nou departament de Romeva

25.09.2016 | 06:30
Artur Mas i Carles Puigdemont, passant per davant de la Capitania General, ahir, abans d´anar a la missa de la Mercè.

El Govern de Carles Puigdemont està format per 158 alts càrrecs (15 més) i 133 treballadors de personal eventual (tres més), que sumen un total de 291 persones, un 6,5% més que en l'anterior executiu presidit per Artur Mas. Segons fonts del Departament de Governació, l'increment de 18 persones amb un contracte d'alt càrrec o eventual correspon al fet que l'executiu té una conselleria més, el Departament d'Afers Exteriors que lidera Raül Romeva.
En l'anterior legislatura liderada per Mas hi havia 143 alts càrrecs i 130 persones de personal eventual, així doncs, un total de 273 persones sumant les dues categories laborals. Aquestes mateixes fonts apunten que la xifra actual d'alts càrrecs, 158 persones, se situa per sota dels 177 que hi havia el desembre del 2010 i recorden que el nombre de personal eventual havia arribat a 218 en anteriors legislatures, lluny dels 133 actuals.

Personal de confiança
Un total de 68 càrrecs de confiança (36 alts càrrec i 32 de personal eventual) de l'actual govern liderat per Puigdemont ja tenien aquesta categoria en l'executiu de Mas, ocupant un lloc de feina diferent. Representen el 25% del total de 273 alts càrrecs i eventuals amb què comptava el govern monocolor de CiU de l'anterior legislatura.
Són dades que es desprenen de la informació facilitada pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en resposta a una pregunta parlamentària per escrit presentada per la diputada del PSC, Alícia Romero.
D'altra banda, 136 persones que eren alts càrrecs o personal eventual en l'executiu d'Artur Mas, ara mantenen vinculació laboral amb la Generalitat després d'haver canviat de lloc de feina. Entre aquestes persones hi ha 34 casos de gent que han tornat a ocupar la seva plaça de funcionari, 18 formen part d'empreses o consorcis públics, 5 estan en règim de laboral indefinit, 5 amb càrrecs d'alta direcció, 3 interins i hi ha un cas de laboral temporal.
En el llistat de 136 persones de l'anterior legislatura que mantenen vinculació laboral amb la Generalitat tot i tenir un lloc de feina diferent s'inclouen consellers que han canviat de cartera.
La llista inclou Neus Munté, que ha passat de la conselleria de Benestar Social i Família a la conselleria de la Presidència; el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en l'anterior legislatura era secretari del Govern; Meritxell Ruiz, que va assumir la conselleria d'Ensenyament després de ser directora general d'aquest departament; Santi Vila, que ha passat de dirigir el departament de Territori i Sostenibilitat al de Cultura, i l'exconseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Josep Maria Pelegrí Aixut, que ara ocupa com a funcionari una plaça de tècnic superior a l'Agència Catalana de Consum. També hi apareix el cas de Damià Calvet, que en l'anterior legislatura era secretari de territori i mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat i actualment és director de l'Institut Català del Sòl amb un sou de 115.193 euros, per sobre dels 109.600 que cobra un conseller.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook