22 de setembre de 2016
22.09.2016
40 Años
40 Años

L'Audiència jutjarà Millet entre el gener i l'abril pel cas Palau

El judici se celebrarà en una sala de la Ciutat de la Justícia per la quantitat de parts personades

22.09.2016 | 17:14
Millet i Montull, el 8 d´abril durant el judici pel cas de l´hotel del Palau, en el qual van ser absolts pel Suprem.

L'Audiència de Barcelona vol jutjar l'exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet per l'espoliació de l'entitat cultural entre els pròxims mesos de gener i abril. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la secció desena de l'Audiència ha dictat una providència en la qual convoca per al 3 d'octubre la Fiscalia i els advocats de les acusacions popular i particular i la defensa per posar-se d'acord amb l'agenda de la vista oral. El cas Palau, que ha comportat l'embargament d'una quinzena de seus de CDC per cobrar presumptament comissions de la constructora Ferrovial a través de l'entitat, arribarà a judici gairebé 8 anys després d'esclatar l'escàndol de l'espoliació, que al juliol del 2009 va portar al registre de l'edifici modernista.
L'enjudiciament del cas, investigat per cinc jutges diferents que s'han succeït al capdavant del jutjat d'instrucció 30 de Barcelona, ha correspost, per repartiment, a la secció desena de l'Audiència, que ha designat com a ponent de la sentència el magistrat Julio Hernández Pascual. A més, donada la quantitat de parts personades, amb 16 acusats, i que mobilitzarà una trentena de fiscals i advocats, el judici se celebrarà en una sala de la Ciutat de la Justícia, en comptes del Palau de Justícia, on té la seva seu l'Audiència, per la necessitat tenir una sala amb prou capacitat.
En total, la causa del Palau de la Música, que la secció desena de Barcelona va rebre el passat 2 de setembre, consta de 65 caixes amb 102 volums i un total de 60.724 folis, als quals cal sumar les peces separades de situació dels encausats.
La Fiscalia demana 27 anys i mig de presó per a Millet i Jordi Montull per l'espoliació del Palau i uns altres set i mig per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, pel seu paper clau en el presumpte pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a Convergència.
En el seu escrit de qualificació, el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled acusa Millet i la seva mà dreta Montull dels delictes de malversació de cabals, falsedat documental, apropiació indeguda i contra la Hisenda Pública, entre d'altres, i demana també una condemna de 26 anys de presó per a l'exdirectora financera de l'entitat, Gemma Montull. Pel presumpte entramat per al pagament de comissions il·lícites a CDC, el fiscal acusa de tràfic d'influències i blanqueig de capitals a Osàcar, a l'hora que planteja el decomís de 6,6 milions a CDC per les sumes que suposadament va rebre de Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública en els governs de Pujol.
A més, el ministeri públic reclama multes de 20 milions a Osàcar i els exresponsables del Palau pel blanqueig de capitals perpetrat mitjançant la trama de comissions il·lícites, i de 10 milions per als directius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, qui afronten una condemna de quatre anys i mig de presó. El fiscal creu que el desviament de fons a CDC va comptar també amb la complicitat de l'exdirectora general del Palau Rosa Garicano, per a la qual demana una condemna de vuit anys i mig de presó i multes que sumen dotze milions d'euros.
A més de detallar els mecanismes pels quals Millet i Montull es van apropiar de fons públics i privats del Palau, el fiscal descriu en el seu escrit un «entramat delictiu» per a la «finançament il·lícit» de CDC que els espoliadors van ordir al costat de Ferrovial i càrrecs de la formació entre els anys 1999 i 2009, a canvi de l'adjudicació d'obres com la Ciutat de la Justícia de Barcelona o la línia 9 del metro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook