El president del PPC al Parlament, Xavier Garcia Albiol, ha denunciat avui que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "vulgui gastar 9 milions d'euros en el DNI català", de la "raça catalana", mentre "milers d'escolars segueixen estudiant en barracons a Catalunya", ha dit.

Per a Garcia Albiol, "crear un DNI de la raça catalana només pot ser una ocurrència d'un govern instal·lat en l'esperpent".

En aquest sentit, el president del grup del PPC ha criticat en un comunicat que "el Govern de la Generalitat fa temps que ha perdut la realitat i dimensió dels problemes terrenals", i ha anunciat que sol·licitarà la compareixença al Parlament del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

Segons García Albiol, "és una ofensa per als milers de catalans que passen per seriosos problemes i als quals la Generalitat no paga les ajudes socials".

També Albiol ha manifestat que "el que pretenen amb propostes esperpèntiques com aquesta és donar oxigen a un procés independentista que perd pistonada".

"Però el lamentable és que mentre fan això -ha afegit Albiol- no s'han aprovat els pressupostos, seguim al capdavant de les autonomies més endeutades i les empreses segueixen anunciant que se'n van de Catalunya".

Segons Albiol, "els catalans hem de patir un Govern que es troba totalment d'esquena de la realitat i amb una nul·la sensibilitat social".