La regidora de la CUP ha denunciat que el passat 1 de setembre a la matinada va patir una agressió sexual quan tornava cap a casa seva al barri de Gràcia. Segons explica en un article al diari 'Ara', Rovira es va acomiadar d'una amiga al mercat de l'Abaceria Central i quan era a dos carrers de casa seva un home d'uns 30 anys la va sorprendre per darrere, la va immobilitzar i li va començar a fer tocaments als genitals. Rovira va denunciar els fets els Mossos d'Esquadra l'endemà dels fets al matí a la comissaria. La regidora ha criticat, però, que l'agent que es va desplaçar al seu domicili poc després de l'agressió li respongués que 'aquestes coses passen, que són persones que no estan bé del cap'. 'Aquell discurs exculpatori em va encendre de ràbia i els vaig respondre que el que havia patit era una agressió masclista', comenta.

Rovira detalla com finalment es va poder desprendre dels braços dels seu agressor i aquest va arrencar a córrer fins que, tot i intentar perseguir-lo, la regidora el va perdre de vita. Després d'avisar el seu company i els seus amics del què li acabava de passar, aquests li van aconsellar que denunciés els fets als Mossos d'Esquadra. La mateixa nit, Rovira va relatar els fets a casa seva a un agent dels Mossos d'Esquadra i l'endemà ho va fer a la comissaria de la policia catalana a Gràcia, on l'agent de l'àrea d'investigació li va reiterar que aquests tipus d'agressors 'són gent que no està bé del cap'.

Rovira també es queixa que si l'home l'hagués intentar robar la pena seria superior que no l'agressió sexual 'amb les conseqüències psicològiques i físiques que se'n poden derivar'. 'Pel fet que em suggereixi que el delicte que han comès contra la meva intimitat no és prou greu', afegeix.

La regidora cupaire també lamenta la manca d'informació de les veïnes de Gràcia, en ser un dels districtes de la ciutat amb més assalts sexuals al carrer, i la gestió posterior a la seva denúncia. 'Si alguna cosa estic aprenent d'aquesta experiència malaguanyada és que no és coherent demanar a les dones que denunciïn, si la gestió que es farà de la seva denúncia és aquesta', assenyala Rovira, que també creu que des de les institucions municipals 'podem fer molt més del que fem en matèria d'agressions masclistes, començant per reconèixer la necessitat de grups feministes combatius, reforçar-los i referenciar-los'.