El Partit Demòcrata Català escollirà els propers 30 de setembre i 1 d´octubre els comitès que durant els propers quatre anys dirigiran les regions i les agrupacions comarcals o de districte de la formació. En total s´escolliran 55 comitès comarcals o de districte i 9 comitès de regió. Les persones associades que vulguin presentar candidatura ho hauran de fer del 13 al 20 de setembre fins a les 20.00 h, a les seus de les Federacions territorials o a la seu del Partit Demòcrata Català. Es podrà votar presencialment o de forma electrònica. Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, del 22 al 29 de setembre tindrà lloc la campanya electoral de les eleccions territorials, amb actes a totes les comarques.

Cada candidatura constarà d´un candidat a dirigir el comitè corresponent, al qual l´han d´acompanyar una llista de fins a 12 persones associades, que serà l´equip que formarà la direcció executiva d´aquest comitè. Aquestes llistes seran tancades i bloquejades. D´aquesta manera, i seguint la línia marcada en el Congrés fundacional del Partit Demòcrata Català, totes les persones associades tenen l´oportunitat d´escollir a través d´unes primàries els representants al seu territori.

Prèviament a les votacions de finals de mes, aquest cap de setmana les persones associades de dues comarques decidiran a quina regió volen quedar adherides dins l´estructura territorial del nou partit. Així, les persones associades del Solsonès han d´escollir si volen seguir formant part de la regió de les comarques de Lleida o adherir-se a la de les comarques de la Catalunya central. Les persones associades del Baix Penedès han de decidir si opten per mantenir-se a les comarques de Tarragona o passen a la nova regió del Penedès, creada al Congrés fundacional del juliol passat.

D´altra banda, durant els dos dies d´eleccions de càrrecs territorials el Partit Demòcrata Català també celebrarà la segona volta de l´elecció de la defensora de les persones associades. Hi tornaran a concórrer Iolanda Aguilar Juncosa i Iolanda Garcia, que van obtenir el millor resultat a les eleccions de dirigents del mes de juliol, tot i no arribar al 50% dels vots.