El PSC ha demanat posar l'accent en les coses que uneixen els catalans per aconseguir un ampli consens que permeti, entre d'altres coses, assolir un nou pacte amb la resta de pobles d'Espanya "capaç de garantir convivència, respecte, diàleg i entesa".

Els socialistes catalans van ferpública ahir una declaració amb motiu de la celebració de la Diada de l'11 de setembre en la qual subratlla que "són moltes les coses que uneixen els catalans", de les que convé fer bandera especialment demà.

"Només des de la unitat, des de la recerca permanent d'amplis consensos i majories -assegura el PSC- podrem fer avançar el conjunt de la nostra societat i assolirem la necessària millora del nostre autogovern, del nostre finançament i un nou pacte amb la resta de pobles d'Espanya, capaç de garantir convivència, respecte, diàleg i entesa", indiquen en el comunicat.

Els socialistes catalans subratllen la seva defensa d'una reforma federal de la Constitució, "fidels" al seu compromís permanent amb el catalanisme popular, transversal, acollidor i progressista, que busca la unitat dels catalans i "una relació fraternal amb la resta de pobles d'Espanya".