Una marxa lenta de cotxes engalanats ha recorregut aquest diumenge al migdia diversos pobles de l'Empordà i el Gironès fins arribar a Salt per participar al batec de la Diada organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Una vintena de turismes decorats amb senyeres, banderes estelades i pancartes reclamant una nova república han fet sonar clàxons i han cantat al ritme de músiques festives al seu pas per pobles com la Tallada d’Empordà, Verges, Ultramort, Parlavà, Corçà, Flaçà, Bordils, Celrà i la ciutat de Girona. L’objectiu, segons els promotors d’aquesta acció, ha estat sumar quanta gent més gent millor que prengués part a una de les cinc mobilitzacions previstes aquest Onze de Setembre a Catalunya.

Veïns de les comarques gironines s'han animat aquest diumenge a vestir de gala els seus vehicles per assistir al batec organitzat a Salt. Han decorat finestres i portes dels cotxes amb grans senyeres i pancartes on es llegia 'A punt' o 'Camí de la república'.

El punt de trobada ha estat el poble de la Tallada d'Empordà, on s'han retrobat unes quaranta persones, entre avis, adults i mainada, per arrencar una marxa lenta que ha suscitat la complicitat d'altres conductors, que no han dubtat a fer sonar els clàxons en veure la filera de cotxes engalanats.

Han recorregut bona part del Baix Empordà i el Gironès fins arribar a l'aparcament del centre comercial de l'Espai Gironès. L'objectiu no era altre que fer més festiu i lúdic el camí fins a Salt i sumar, si era possible, nous participants a la principal mobilització que aquest diumenge té lloc a les comarques gironines.