11 de setembre de 2016
11.09.2016
40 Años
40 Años
Diada

La Diada ha mobilitzat fins a 875.000 persones a les cinc ciutats del batec

Han sigut les manifestacions més multitudinàries de la història a Salt, Lleida, Berga i Tarragona

11.09.2016 | 19:46
Imatge del batec català a Barcelona.

Prop de 900.000 persones s'han manifestat aquesta Diada en les cinc mobilitzacions per a la República catalana, convocades per l'ANC i Òmnium Cultural. A Barcelona 540.000 manifestats, segons la Guàrdia Urbana, han omplert els trams entre el passeig Sant Joan i el passeig Companys; A Salt, la segona manifestació més multitudinària, 135.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, han bategat per la República catalana; a la Rambla Nova de Tarragona s'han manifestat 110.000 persones, segons els convocants –la Guàrdia Urbana no ha facilitat xifres-, mentre que a Berga han sigut més de 60.000 –segons la Guàrdia Urbana i els convocants- els que s'han concentrat a favor de la República. Finalment a la llera del riu Segre s'han concentrat entre 25.000 i 30.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Han sigut les manifestacions més massives de la història a Salt, Lleida, Berga i Tarragona.

A Barcelona els manifestants s´han aplegat al Passeig de Sant Joan i el Passeig Lluís Companys, que no han estat suficients per encabir tothom ja que els assistents han arribat fins a l´Avinguda Diagonal, fins aproximadament al carrer Rosselló, i s´han hagut de repartir pels carrers del voltant.

Més de 135.000 persones s'han fos aquesta tarda a Salt (Gironès) en un únic batec per aixecar el pilar de la solidaritat i la diversitat de la futura República catalana. Al batec de Salt hi havia més de 60.000 inscrits però, com ja es preveia, la manifestació ha congregat milers de persones més vingudes d'arreu de la demarcació i més enllà.

A Berga més de 60.000 persones vingudes d'una desena de comarques de la Catalunya Central i el Pirineu han omplert els deu trams del Passeig de la Pau i els carrers que hi desembocaven per confirmar que estaven 'A punt' per a construir un nou país.

Tarragona ha viscut amb la mobilització de l´ANC i Òmnium Cultural la manifestació més massiva de la història de la ciutat aquest diumenge. Segons l´organització, han participat a la concentració a la Rambla Nova unes 110.000 persones.

Tot i que oficialment s'havien inscrit unes 30.000 persones a la mobilització, l'ANC ha xifrat en unes 120.000 les que hi ha participat en el que ha estat, sens dubte la mobilització més massiva de la història de Lleida i les terres de Ponent. A Lleida hi estaven convocades les comarques de l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, els Pallars Sobirà i Jussà, la Noguera, l'Urgell, la Segarra, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià. Els 10 trams previstos han quedat totalment desbordats des de molt abans de les 17.14h i l'organització n'ha establert 4 més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook