11 de setembre de 2016
11.09.2016
40 Años
40 Años

ANC i Òmnium creuen que les institucions culminaran el procés

Eviten parlar del nombre de manifestants que esperen ni comparar-se amb anteriors mobilitzacions

11.09.2016 | 06:30
Jordi Sánchez i Jordi Cuixart consideren clau una gran mobilització

Els presidents de l'ANC i Òmnium estan convençuts que les manifestacions d'avui seran un èxit comparable al dels últims quatre anys. Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) consideren que una gran mobilització avui farà que, a partir de demà, les institucions "facin la feina que els hi demanem". "Si torna a ser, que ho serà, un èxit ciutadà, l'impacte que tindrà serà clar i servirà per empènyer les institucions a culminar la feina", ha subratllat Sànchez.
"L'any passat volíem la majoria i la vam tenir. Ara toca culminar la feina", ha insistit Sànchez. Com passa cada Onze de Setembre des de fa cinc anys, els polítics seran la diana dels missatges de les entitats sobiranistes. Els polítics catalans, a qui se'ls reclamarà que concretin sense demora com queda el full de ruta que teòricament ha de portar Catalunya a la independència, però també els espanyols, a qui se'ls recordarà que el moviment polític més "potent" de l'Estat és precisament l'independentisme català.
Ni el president de l'ANC ni el d'Òmnium pensen en la xifra definitiva de manifestants i tenen clar que no es compararan amb les manifestacions d'altres anys. "Mai hem parlat de xifres. Cometríem un error si competíssim contra nosaltres mateixos. La xifra serà la imatge que donarà la volta al món dels carrers plens a vessar de les cinc ciutats", ha apuntat Cuixart.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook