Uns 1.200 alumnes amb ceguesa o discapacitat visual greu de tota Catalunya comencen el curs dilluns vinent en aules ordinàries, amb el suport dels professionals dels equips de suport específic a la ceguesa i la discapacitat visual greu, formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament. Des de l’entitat de suport als invidents se subratlla que el model inclusiu ha aconseguit que, en finalitzar l'ESO, la taxa d'abandonament escolar d'aquests alumnes sigui gairebé tres vegades inferior a la mitjana espanyola, un 9,6% enfront del 23,5%, i dos punts per sota de la mitjana europea, que se situa en l’11,9%, segons l'últim informe de l'agència comunitària d'estadística Eurostat.

Dels prop de 1.200 alumnes, 961 s’incorporen a les aules de Barcelona; 113 a les de Girona; 44 a les de Lleida, i 60 a les de Tarragona. Tots ells tenen el suport dels professionals del Centre de Recursos Educatius per a Deficients Visuals.

Per edats, 265 escolars començaran cursos d’Educació Infantil; 191 de Primària; 150 d'ESO; 33 de Batxillerat; 57 de Formació Professional; 102 cursen estudis universitaris, i 380 estan inscrits en un altre tipus d'ensenyament.

ONCE explica que per a cada alumne amb discapacitat visual s'elabora un Pla Individualitzat d'Atenció, segons les seves necessitats, i se li assigna un mestre itinerant encarregat, entre altres funcions, d'assessorar el centre i el professorat d'aula, assessorar i orientar les famílies i fer un treball directe amb l'alumne.