El conseller de Cultura, Santi Vila, ha advertit aquest dilluns dels riscos que pot suposar "aigualir" el full de ruta alhora que "voler córrer massa". Preguntat sobre el referèndum unilateral d'independència, el conseller ha refermat les seves "crítiques" als que plantegen "alternatives" al full de ruta "consensuat". "Ens equivocaríem tant si busquem excuses per aigualir i diluir el full de ruta com si volem córrer massa i perjudiquem la solvència i credibilitat dels ciutadans", ha etzibat. A més, ha refermat la "determinació" del Govern perquè el procés "acabi bé". D'altra banda, ha recriminat als 'comuns' que "aprofitin amb un punt d'oportunisme les dificultats d'agenda que estem gestionant". En una atenció als mitjans de comunicació abans de participar en un acte a l'UCE sobre la figura d'Enric Granados, Vila ha marcat la seva posició en el debat obert sobre el referèndum unilateral d'independència (RUI). Ha recordat que "sempre" ha estat crític amb els que volen introduir variacions en el full de ruta ja establert, del que n'ha preuat el "consens" assolit.

Després que la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, hagi reclamat aquest dilluns a la CUP que deixi de fer servir el RUI com a mecanisme de pressió al Govern, el conseller ha advertit dels riscos de "voler córrer massa".

"Ens equivocaríem tant si busquem excuses per aigualir i diluir el full de ruta, que seria un error imperdonable, com si volem córrer massa i perjudiquem la solvència i credibilitat dels ciutadans", ha afirmat. El Govern, ha afegit, "intenta mantenir l'equilibri" davant d'aquesta disjuntiva i ha confiat que els 'comuns' els "ajudin" a aconseguir-ho.

També en referència a les confluències d'esquerra -Catalunya Sí que es Pot, BComú i En Comú Podem-, Vila ha dit que no li amoïna "que es vulguin articular en un nou espai polític que pugui rivalitzar amb el seu partit. "No ens ha de preocupar que puguem tenir altres espais polítics que especulin i aprofitin, amb un punt d'oportunisme,les dificultats d'agenda que estem gestionant", ha assenyalat.

A més, ha posat en valor la "solvència i viabilitat" que aporta el Partit Demòcrata Català a "un procés ple de dificultats". I això malgrat el "desgast important" que els està suposant. "El PDC estem jugant un paper reconegut per tothom", ha assegurat.