Protecció Civil demana als adults que tinguin especial cura dels infants quan s'estan banyant a la piscina o quan hi estan jugant a prop i que no els deixin sols en cap moment. També recorda que si els infants no saben nedar han de portar sempre posats dispositius flotadors, com la bombolleta o una armilla, adaptats a cada edat, de manera que puguin surar i mantenir el cap fora de l'aigua.

"És important ensenyar-los a nedar el més aviat possible", explica la tècnica de sensibilització de Protecció Civil Kerstin Burckhart, després que aquest diumenge una nena de 3 anys morís en ofegar-se en una piscina privada a Calonge i una altra de 4 quedés en estat crític a Sils. Precisament, en el cas de piscines privades, Protecció Civil recomana instal·lar-hi tanques protectores al voltant per evitar que els més petits hi accedeixin i hi puguin caure.

En aquests mesos de màxima afluència a les piscines -també a les platges, rius i pantans-, Burckhart recorda que cal comprovar-ne la fondària abans de banyar-s'hi. També recomana evitar que els infants juguin donant-se empentes a la vora de la piscina, a saltar l'un per sobre de l'altre, a enfonsar-se o a tirar-se en cadena pel tobogan.

Quan una persona s'està ofegant, Protecció Civil demana que es truqui de seguida al telèfon d'emergències 112 i que s'ajudi a rescatar la persona en la mesura que sigui possible i si no es corre més perill.

Pel que fa a consells de caràcter general, Protecció Civil recorda que no s'ha d'entrar de cop a l'aigua després de menjar, d'haver pres molta estona el sol o d'haver fet exercici intens. En cas de trobar-se malament dins l'aigua, se n'ha de sortir immediatament i alertar algú.

En cas que les piscines tinguin socorristes, se n'ha de respectar les indicacions i fixar-se en els senyals de seguretat de la piscina pel que fa a l'ús de trampolins, palanques, tobogans o els que fan referència a la fondària. També recomanen no utilitzar qualsevol tipus de material que pugui suposar un risc per als usuaris, com pilotes o objectes inflables.