La CUP no està disposada a iniciar una negociació pressupostària fins que, abans, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneixi amb els seus representants. Els anticapitalistes volen conèixer de la boca del president quines seran les variacions en el full de ruta si el proper 28 de setembre supera la qüestió de confiança al Parlament. Fonts de la CUP han explicat a l'ACN que durant el mes de juliol van rebutjar en diverses ocasions la petició formal del departament d'Economia de començar les negociacions.

Insisteixen, a més, que ho continuaran fent fins que els rebi el president del Govern. Fins ara, Presidència no s'ha posat en contacte amb la CUP, tot i que Puigdemont es va mostrar obert a reunir-s'hi quan, públicament, li ho va demanar el diputat Benet Salellas des de la sala de premsa del Parlament. Fonts d'Economia confirmen la voluntat de començar les negociacions al voltant dels pressupostos del 2017 i lamenten que els anticapitalistes ajornin l'inici de les mateixes.

El passat cap de setmana, la portaveu parlamentària de la CUP, ja va advertir en una entrevista a l'ACN, que les bases de la CUP tindrien la última paraula en el vot de la qüestió de confiança si es planteja que vagi més enllà del full de ruta i el referèndum unilateral d'independència (RUI). És a dir, si Junts Pel Sí vol incloure els pressupostos en la qüestió de confiança, seran les bases de la CUP les que decideixin el sentit del vot dels anticapitalistes.

Ara per ara, i tot i la insistència d'Economia, els cupaires no estan disposats a obrir les negociacions pressupostàries, que preferirien que es desmarquessin de la qüestió de confiança. Adverteixen, a més, que seguiran rebutjant qualsevol reunió amb el departament fins que els rebi Puigdemont per parlar del full de ruta i el RUI. Una decisió que Economia lamenta, perquè dilata l'obertura de negociacions dels pressupostos que la llei marca que haurien de presentar-se al Parlament abans del proper 10 d'octubre.