La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro han transmès aquest dijous al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que el consell de ministres d'aquest divendres aprovarà que la Generalitat pugui emetre deute a curt termini per més de 680 milions d'euros. La trobada, que s'ha fet sense càmeres i sense declaracions posteriors a La Moncloa, ha durat una hora i vint minuts i segons fonts del govern espanyol els dos vicepresidents també han acordat coordinar a través de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat l'interès de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament, que abandonarà Londres fruit del 'Brexit'.

Segons aquestes fonts, la reunió ha anat "molt bé" i ha transcorregut en un "ambient cordial" en que tots dos han parlat de la senda de consolidació fiscal, de les finances del Govern i "en particular del deute a curt termini de la Generalitat".

Més enllà de l'emissió de deute a curt termini, un dels aspectes que el vicepresident i el conseller d'Economia volia abordar amb l'executiu espanyol, la conversió de deute de la Generalitat a curt termini en deute a llarg termini, per donar oxigen a les finances del Govern.

Segons La Moncloa, han abordat també les conseqüències del 'Brexit' i "l'interès de Barcelona per acollir alguna institució que pogués sortir de la City. En les últimes setmanes la Generalitat ha manifestat la seva voluntat d'acollir a Barcelona l'Agència Europea del Medicament.

Per aconseguir aquesta tasca, segons han quedat, les dues parts treballaran al sí de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.