Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya pel risc de focs al bosc que s'incrementa de manera destacada entre el dimarts i el dijous, coincidint amb la situació d'onada de calor.

Hi ha 24 de les 42 comarques catalanes afectades, i destaquen com a zones de major risc la Catalunya Central, i punts de les comarques de Lleida. En concret, a la Catalunya Central les comarques afectades són l'Anoia, el Bages, el Moianès i el Solsonès. A Ponent les de les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l’Urgell.

També n’hi ha a la demarcació de Girona, concretament a l'Alt Empordà i al Baix Empordà. A l'àmbit metropolità són les del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès Occidental.

Al Camp de Tarragona l'avís afecta totes les comarques, el Baix Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Camp i el Priorat. I a les Terres de l’Ebre, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

L'activació en alerta s'ha determinat en la reunió al departament d’Interior del Comitè Tècnic del pla Infocat per fer seguiment del risc d'incendi forestal. La reunió l'ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort, amb assistència del subdirector d’Agents Rurals, Pere Omedes, comandaments i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM, Servei Meteorològic de Catalunya i Diputació de Barcelona.