L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reconegut que se sent culpable per la "falta" que va cometre, en al·lusió al frau fiscal, però ha assegurat que ho va fer "per por i per feblesa ", però no per "cobdícia". "El sentiment de culpabilitat em ve de que no per cobdícia, però sí que per por, per desídia, per lleugeresa, per feblesa, he comès una falta que no havia d'haver comès. Que crec que en el seu moment es reconduirà", apunta en un escrit del 5 d'octubre del 2015 i que s'ha fet públic ara a través de la pàgina web de l'Associació Serviol, creada per ell mateix el 17 de març del 2015.

En un article sota el títol 'Tres àmbits en convulsió: Catalunya, Espanya i Europa', Pujol reconeix que li "resulta difícil superar l'estat d'ànim" en què es troba. "Miro de resistir l'ofensiva de desprestigi que m'aboquen a sobre", remarca en aquell moment.

L'expresident subratlla que tot plegat "es podrà dilucidar del tot en el seu moment", però apunta que el que realment l'"angunieja" és el "sentiment de culpabilitat".