Els Mossos d'Esquadra han detectat 33 casos d'estafa de segrestos virtuals des de començament d'any i fins aquest dimecres, 6 de juliol, un més que en tot el 2015. De fet, segons han indicat els Mossos, des del 25 de juny i fins aquest dimecres hi ha hagut un repunt d'aquest tipus d'estafes, concretament s'han detectat 18 intents d'estafa.

Aquest dimecres, els Mossos han informat de tres nous casos de segrest virtual a Barcelona. Una de les estafes registrades aquest any ha estat consumada i els pares de la víctima han hagut de pagar el rescat. L'estafa s'havia produït a Barcelona procedent d'una trucada des de Xile.

Dels 33 casos d'estafa d'aquest 2016, 25 s'han produït a Barcelona, quatre a la resta de l'àrea metropolitana i tres a Tarragona.

Els sospitosos realitzen trucades normalment des de Sud-amèrica avisant que han segrestat un dels seus fills i demanen un rescat per al seu alliberament. Els Mossos alerten que si es rep alguna trucada d'algú amenaçant amb el segrest d'un fill ho posin en coneixement de la policia trucant el 112.