El coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sànchez, ha opinat aquest dissabte que mirant el registre de partits no creu que hi hagi conflicte amb Demòcrates de Catalunya si finalment s'escollís la denominació de Partit Demòcrata Català per a la nova formació que ha de sorgir del congrés fundacional que està tenint lloc a Barcelona.

Sànchez ha reclamat tranquil·litat al partit d'Antoni Castellà, que ha amenaçat amb la via judicial. El convergent ha assegurat que no pretenen competir amb Demòcrates, perquè els consideren socis i no rivals. «Nosaltres no els farem la competència. Em sembla que la diferència és suficientment important per entendre que no són rivals electorals. No perquè els menyspreem sinó perquè són socis», ha afegit.

Sànchez ha assegurat que en funció del que acabi escollint el congrés fundacional sobre el nom, estudiaran si hi ha algun conflicte, però ja ha avançat que, mirant el registre de partits, no en veu cap en relació a cap dels tres noms plantejats. «Si hi ha algú que té alguna molèstia ja veurem què passa, però fins que no sigui un nom definitiu crec que és especular. No crec que la resposta sigui dir que ens portaran als jutjats, potser que en parlem abans», ha indicat.

Sobre la queixa de Demòcrates, Sànchez ha remarcat que ara mateix hi ha diversos partits inscrits que porten aquest terme. «Els altres es van queixar en el moment que Demòcrates van inscriure el seu nom?», ha preguntat. Per tot plegat ha demanat un «punt de tranquil·litat», perquè la nova CDC «no vol fer la competència a ningú» i perquè «hi ha espai per a tothom que el vulgui lluitar», ha dit.

El mateix ha assenyalat sobre la marca de Junts per Catalunya, assegurant que hi ha diferents noms registrats ja amb aquesta paraula inclosa. «Som gent diferenciada, no hi ha cap competència», ha apuntat en preguntar-li per la similitud amb Junts pel Sí.

En un fil a Twitter, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha apostat obertament per Partit Demòcrata Català. I l'expresidenta del Parlament i portaveu política de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, li ha replicat: «Doncs, ho lamento però no pot ser! Ja és nostre!».